12.05.2012

 
Har nu jobbat mig igenom 6 av 8 timmar, woho. Fast jag trivs väldigt bra med att jobba natt, tiden springer iväg. 
 
Jag tänkte jag skulle försöka skriva om något som ibland får mig att vilja packa väskan och åka hem, eller något som får mig att tappa hoppet för de framtida generationera helt och hållet.
 
Det har länge varit populärt att dra utomlands att jobba. Många åker ner för att njuta av bra väder, festa och tjäna in lite pengar mellan alla roliga äventyr. De små kontoren har expanderat till stora byggnader med flertalet företag och igaming industrin växer med snabb fart på Malta.
 
När man bor utomlands så blir alkohol och andra droger en del av vardagen och det ingår tll och med på arbetsplatsen i from utav invigningar, Friday beer, team building, osv. Det som har hänt är att dessa företag som tidigare var små och kunde låta alkoholen och kokainet flöda, nu har vuxit upp och förväntas sköta arbetet på en pofessionell nivå, vilket de flesta gör. Men bakom denna fasad av framgång så finns det oerhört mycket droger inblandat som gör att jag ibland tappar förtoendet helt för dessa bolagens framtid. 
 
Jag talar inte bara om igamingindustrin, utan detta händer överallt i världen, det är inget nytt, men det blir så skämmande när man får se det med egna ögon. 
 
Oavsett om jag har gjort ett val att inte ta några andra droger förutom alkohol så kommer jag inte att kunna fly eller undgå att andra former av droger på ett eller annat sätt kommer att infinna sig i min vardag på Malta. Människor gör sina egna val och lika mycket som folk respekterar att jag inte vill ta droger så måste jag dessvärre acceptera andras val som är tvärtemot mitt.
 
Att ha nolltolerans mot droger när man bor på Malta går säkerligen, men i mitt liv så skulle det innebära en begränsad vardag och jag skulle vara tvungen att utesluta många umgängeskretsar och vänner som gör mitt liv på Malta värdefullt. 
 
Det är tragiskt att droger har blivit så pass normaliserat idag och det är läskigt att de kommer så nära inpå ens liv. Jag tänker på de ungdomar som hoppar på planet till Malta och sedan dras in i denna drogvärld som existerar här nere, det är så fruktansvärt. Jag vet om flertalet fall där ungdomar åkt ner och sedan hamnat i allvarliga beroenden. Detta är nog inget man reflekterar över när man är påväg ner för att påbörja ett nytt spännande liv. Jag tänkte inte en sekund på det, och jag visste inte hur illa det faktiskt är. 
 
 
 
HANNA
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp