25.11.2015

 
 
Idag behöver jag bara få skriva av mig, så kommer inte stå så mycket som är vettigt för andra att veta. 
 
Mina närmaste vet att jag tidigare haft ett väldigt komplicerat och icke hälsosamt förhållande. Det är historia nu, men den tiden har satt sina spår och det finns saker som jag alltid kommer att bära med mig. Nu, några år senare fick jag för första gången se det som en positiv sak. 
 
Jag är en väldigt viljestark person och jag dras till människor med samma brinnande glöd, men också en stor potion av självsäkerhet. Det är något med människor med bra självförtoende som gör att jag uppskattar dem personerna. Kanske för att jag själv inte haft det bästa självförtoendet. 
 
Hur som helst så har personer med bra självförtroende en risk att även vara väldigt självgoda. En egenskap som får varje hårstå på kroppen att resa sig. Det kan givetvis vara bra att sätta sig själv i först, ibland. Inte alltid. 
 
När människor är så självgoda att de inte kan unna sina vänner framgång, då blir det motsatt effekt och jag vill inte beblandas med den typen av människor. Det skapar oerhört dålig energi, och det smittar människor lika fort som en förkylning bland dagisbarnen på hösten. 
 
Efter den relationen som var väldigt påfrestande för mig så har jag lärt mig att se små signaler, tecken och karaktärsdrag som får mig att backa några steg. Men jag har insett att dessa personer, till en början är något som väcker stort intresse hos mig. Senare visar det sig att personen har en annan sida. Som skapar en stor besvikelse. 
 
Men det är vid den uppenbarelsen som jag bestämt mig för att inte ge människor en andra chans.
 
Det kan låta dumt och jag kan säkert missa en hel del potentiellt bra vänskaper och relationer på det. MEN att "se förbi" människors felaktiga agerande tog mig till ett helvete för några år sedan, och det är något jag aldrig kommer att uppleva igen.
 
Man kan tänka att man hoppas att man aldrig ska behöva hamna i en dålig relation igen. Men om man väljer att blunda för "misstag" som personer gör så kommer man snart sitta där igen. 
 
Jag har insett att en person, som  jag hade väldigt roligt med, och som gav mig otroligt mycket inspiration. Är en självgod person som inte tänker på något annat som gynnar hen själv. Därför har jag bestämt mig för att inte ser förbi vår nuvarande situation som ett tjafs. Utan jag fick istället bevis på vad för slags drag den här människan bär på, vilket gör att jag inte ens är intresserad av att ha den personen i mitt liv längre. 
 
Jag trodde aldrig att jag skulle ha psyke till att kunna avstå den typen av människor, men nu är det bevisat att jag tar folks betendeen på allvar. Och tyvärr så ger jag inte människor en "ärlig chans" längre. För jag har delat ut ett oändligt antal tidigare, och jag vet att det inte sker någon förändring. 
 
HANNA
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp