28.09.2015

Jag blir ju bara sämre och sämre på det här med bloggandet ju.
 
Men anledningen till varför jag skriver är för att, i fredags, den 25de september så hade jag varit på Malta i exakt ett år! Jag kan inte riktigt fatta det, och när jag tänker tillbaka så blev inget som jag tänkt att det skulle bli, men verkligen inte ur en negativ synvinkel utan tvärtom. 
 
Samtidigt så går ett år så läskigt fort och jag känner lite "men vad har jag gjort i ett helt år, bott på malta, jag har ju inte hunnit med någonting, alla i Sverige får massa saker gjort under tiden som jag slappar omkring på Malta" Men jag vet hur många som kommer att vilja ge mig en rak höger när de läser det där. Och det är nästan så jag borde ge mig själv det, för innerst inne så vet jag att det absolut inte är så det har varit här nere. Därför kommer jag rada upp en lista för mig själv med vad jag har gjort här nere. 
 
- Jobbade på Compello (en upplevelse som nästan alla maltasvenskar har gemensamt)
- Skaffade lägenhet i st Julians med Sofie
- Började jobba på Betsson group som har ett av Maltas största kontor med över 800 anställda.
- Flyttade till Sliema, inneboende hos en brittisk tjej som jag aldrig träffat tidigare.
- Blev utslängd från mitt rum kl 03.00 på natten, flyttade då till St julians till Rebecka och Garry.
- Skrev på ett ett-års kontrakt på lägenheten på Pace street.
- Flyttade in på Pace street med Rebecka och Garry.
- Började jobba på Bethard group. 
 
Dessa är några saker som jag hunnit med, och mellan dem så har jag haft besök av mamma o pappa x2, farmor o farfar, Nella,Josefine,Johanna, Jakob och Ibbe. Jag har festat, solat, badat, kört bil, haft photoshoot, dejtat, stukat foten, ätit god mat, upptäckt fantastiska platser och - LEVT LIVET.  Med det så menar jag inte att jag har glassat omrking, utan jag har jobbat röven av mig många gånger. Men det har betalat för sig och jag tänker nog inte på vilken lyx det är med ett liv på en medelhavsö.
 
Jag har träffat så många nya människor, skapat kontakter, fått erfarenheter, blivit insatt i en helt ny och växande bransch, fått ett X antal vredesutbrott, saknat så att det gjort ont, längtat som ett barn på Julafton och lärt mig att hantera situationer som jag tidigare aldrig skulle ha besegrat. 
 
Jag inser faktiskt hur mycket jag har gjort och hur mycket jag har åstadkommit, och detta år kan vara ett av dem viktigaste i mitt liv. Året då jag fick känna mig självständig på riktigt.
 
Trots att jag flyttade hemifrån när jag var 16 år med Malin, och sedan skaffade egen lägenhet i Norrköping, så har jag alltid haft VÄRLDENS bästa föräldrar som ALLTID har funnits där för mig, OAVSETT vad. Det är jag evigt tacksam för, men det har också gjort att jag haft en tro om att mina föräldrar kan fixa vad som helst, hur som helst. Vilket de ofta kunde när jag bodde i Sverige. När jag flyttade till Malta så kunde inte pappa komma och hämta mig med "bussen", och mamma kunde inte laga matlådor längre. Två av tusentals saker som mina föräldrar alltid gjorde och skulle göra för mig. Flytten till Malta gjorde att jag var tvungen att hantera vissa situationer helt själv när den enklaste vägen i Sverige var att mamma och pappa kom och "räddade" mig. 
 
Klarade jag det här, då klarar jag vad som helst, och den känslan är så mäktigt befriande!
 
Tillslut så ska jag säga, när jag har jobbat klart mina 7 dagar, då ska jag fira med en fet medium rare och fira ett år på Malta!
 
 
HANNA
Allmänt | | Kommentera |
Upp